ZAŠTITA PODATAKA

Stručnjak za sigurnost: Ne koristite čitač otisaka na iPhoneu

iphone 5s,otisci
Reuters/PIXSELL
17.09.2013.
u 10:31

Nikad ne biste trebali dijeliti biometrijske podatke kada to nije nužno, tvrdi Johannes Caspar

Njemački stručnjak za zaštitu podataka Johannes Caspar upozorio je buduće korisnike novog iPhonea 5S da se zbog sigurnosnih razloga ne koriste čitačem otisaka prstiju, jednom od glavnih značajki novog Appleova smartphonea.

– Biometrijska obilježja ne možete izbrisati. Ona ostaju s nama cijeli život. Otisci se stoga ne bi smjeli koristiti za svakidašnju identifikaciju, osobito kada se pohranjuju – rekao je Caspar za Spiegel.

Caspar smatra da je Appleov argument da su otisci prstiju pohranjeni samo na uređaju slab i zavaravajući.

– Prosječni korisnik iPhonea nije tehnički sposoban provjeravati što se događa s njegovim otiskom nakon što se pohrani na iPhoneu – tvrdi Caspar, dodajući kako razotkrivanje špijunskih programa kao što su Prism čini dijeljenje osobnih podataka uređajima još riskantnijim.

– Nikad ne biste trebali dijeliti biometrijske podatke kada to nije nužno – rekao je Caspar.

>> Čitač otisaka prstiju na iPhoneu 5S ne radi sa znojnim prstima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije